Őszinte karakter, ízletes burger – a Kantinban jártunk Vácon

Lőrincz Balázs a Dunakanyarban egy kis faluban kezdte pályafutását pohárszedéssel és pultozással, de hamar rájött, hogy a konyha világa sokkal közelebb áll hozzá, így egy Duna parti büfében folytatta a szakmát. Nem volt gond a sajtos-tejfölös lángossal sem, de rövid időn belül kirajzolódott a kép, hogy hamburgersütés kreatívabb hozzáállást igényel és ez az, amire valójában mindig is álmodozott: egy saját burgerező nyitása. 

 

Kezdeti nehézségek

Először azonban számos nehézséggel kellett szembenéznie. A COVID időszak alatt lehetetlen volt szakácsként elhelyezkednie, ezért átmenetileg raktárosként vállalt munkát. Bár a járvány hullámainak csillapodása után újra lehetőséget kapott, így rögtön rostlap mögé is állt, ahol bár rengeteg gyakorlatot szerzett, de sajnos üzletváltás miatt csak két hónapig tartott a lehetőség. Ekkor jött szembe egy Bamba Marha álláshirdetés, ahova lelkesen, tudásszomjjal és nyitottsággal érkezett, hogy minél többet tanulhasson a nagyoktól. 2022 decemberében pedig Balázs elé került egy izgalmas lehetőség, amelyet párja, Csenge közvetített neki. Egy már működő üzletet vehetett át, és teljesen saját ízlése, stílusa szerint formálhatta át. Kevesebb mint két hét állt rendelkezésére, hogy eldöntse, belevág-e saját vállalkozásába vagy sem.

 

 

Elindult a Kantin Burger 

Kérdeztük Balázst, hogy honnan ered az egyszerű, de találó névválasztás, amire csak annyit válaszolt: 
– “Elég nagy Star Wars fan vagyok és a klónok étkezdéjét is Kantinnak hívják”. Bár értjük a névválasztás mögötti utalást, az étterem megjelenését tekintve egyelőre nem találunk több Star Wars jelképet az étlapon kívül. Ez lehet hiányosság, de inkább félreérthetőnek érezzük, semmint igazi problémának.

 

 

A váci Kantin Burger egyedülálló módon hozza el a retro hamburger hangulatát, a közvetlen ízek tökéletes kombinációját és az “igazi lakoma” érzését az utolsó falatokig. Balázs titkos receptjének kulcsa a megfelelő lapanyagok kiválasztása és a kellő odafigyelés. Az hamburger zsemle enyhén édeskés, könnyedén kalácsos, míg a hús, ami általában duplán kerül a burgerbe, olyan szaftos, hogy egy köteg szalvéta kíséretében érdemes csak fogyasztani. A cheddar sajtszószt Balázs készíti, fűszerezi. Na és a bacon: már inkább szalonnaszerű, húsos, vastag, de a burgerben mégis roppanós textúrát ad, ami kiválóan balanszírozza a többi összetevőt. 

 

 

Sok hamburgert kóstoltunk már, de a Kantin sztorija és Balázs elhivatottsága a szakma iránt legalább annyi pluszt ad ételeihez, mint a jó alapanyag vagy ízvilág. Szerintünk megéri a váci kitérőt. 

Balázs egyik kedvenc szószát, a chilit, ahhoz, hogy kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül tehesse a burgerbe – a nagymarosi GaBko Chilit csapatát választotta. 

Cím: Vác, Naszály út 1, 2600 I Telefonszám: 06 30 209 2887
 
 
 
 
 
 

 

close

Ha mindig friss és ropogós híreket szeretnél, iratkozz fel hírlevelünkre!

1 thought on “Őszinte karakter, ízletes burger – a Kantinban jártunk Vácon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial