Magyarországon az első vegán burgerező, amely a fővárosban, Budapest szívében található meg. 2013-ban Istvánffi Veggie Burger néven nyílt meg az étterem a Kolossy téren, amely a költözést és névváltozást követően 2020-tól EPOCH Vegan Burger néven ismerik az emberek a Kálvin tér mellett található Királyi Pál utcában. Most a Kajavándor csapata és Rimóczi Zsófi látogatta meg őket.
Maga a hamburgerező és a gyorsétkezde, mint kifejezés nagyon összemosódik. Istvánffiéknak két nagyon nehéz dolguk volt: tartósítószer-mentes legyen, ízfokozó-mentes legyen. A szószoknál eljutottak oda, sok-sok kísérletezés után, hogy csinálnak egy száraz anyagot, mandulából vagy napraforgóból, és azt itt helyben turmixolják le. A hamburgerbucit egy nyersanyagban szállítják (nyersen) és itt helyben kelesztik. Meghagyják azt a 30 percet, amit igényel a tészta, így náluk mindig friss lesz a hamburgerzsömle. Tehát a zöldségeken kívűl mindent egy kontroll alatt tudnak tartani.
Amikor elindították a helyet, azt látták hogy a vegán hamburgerek összetételénél úgy gondolkoznak máshol, hogy miként tudnák a hús ízét visszakapni. Az EPOCH ezt nem szeretné, így fogták az összes fűszert, ami létezik a világon, és elkezdték összekevergetni, tesztelni, amivel kimondottan az volt a céljuk, hogy ha bárki megkóstolja, akkor ne a húsízt hozza vissza neki, hanem adjon egy másik élményt. Istvánffi szerint a vendégeik 49 százaléka rendszeresen visszajáró húsfogyasztó, amit bárhogy is nézünk, elég meglepő adat.
Víziójuk, hogy megmutassák minden, húsevőnek és növényi étrendet követőnek egyaránt, hogy húsmentesen, kiváló alapanyagokból összerakott, növényi ételek változatos fogyasztásával is lehet , ízletes vegán burgert kínálni, ami felül múlja nem csak a vegán, de még a gyorséttermi társai színvonalát is. Az EPOCH vegán burger étterem érdekessége, hogy a vendég a saját ízlésének megfelelően, személyre szabottan tudja összeállítani a vegán burgerét. Kiválaszthatja, hogy a különböző burgerekbe, milyen fajta zöldségpogácsát szeretne kérni.
4 fajta zöldségpogácsából áll a kínálat, ami a borsófehérjés EPOCH meat zöldségpogácsa, gombás zöldségpogácsa, zabpelyhes zöldségpogácsa és a búzás zöldségpogácsa. A házi szószokat is ki kell emelnünk, mert itt található a vegánok kedvenc szósza, a mandulaszósz és az ezersziget öntet. Ha a vegán burgerek mellett kedvet kapnál egy másik ételhez, akkor ki kell próbálnod a Slapjacket, ami egy gluténmentes tésztába csavart vegán gyros zöldségekkel és csicseriborsóval is választható. Ha még nem jártál az EPOCH vegán burgerezőben, mindenképp látogass el, mert ez a jövő vegán gyorsétterme.
Cím: 1053 Budapest, Királyi Pál utca 20.
Weboldal: epochburger.hu
Facebook: https://www.facebook.com/EpochVeganBurger
Instagram: https://www.instagram.com/epoch.vegan.burger/