Kezdjünk egy találós kérdéssel: melyik az a hely, ahova az egykori amerikai elnök, Obama is szívesen tért be éhes szabadnapjain? Bizony, ez a Five Guys! Nos, Simonék elhozták Budapestre azt a különlegességet, amire mi, magyarok csak vágyni mertünk. Eddig.
A Simon’s Burger az egyszerűség mellett tette le voksát. A design minimal, teljes mértékben Five Guys hangulatot felidéző, nem túl nagy, de belvárosi hely. Nagy titok nincs, csak minőségi alapanyagok és jó sok szaft, hiszen milyen is legyen egy smashed burger?
Elsősorban kiváló minőségű, 20%-os zsírtartalmú marhahúst használnak fel hozzá. Attól lesz “smash”, hogy a húspogácsát egy forró grillen összenyomják, így a hús a saját zsírjában készül el. Az extrém hő gondoskodik a ropogós hatású kéregről és a füstös ízről.
A burgerek semelyik összetevőjét, így sem a hamburgerzsemlét, sem a zöldségeket, de a húst sem fagyasztják. A hasábburgonyákat pedig minden nap frissen szeletelik. A nagy hansgúly a frissességen van, ami azért egy átlagos hamburgerfogyasztó számára elég idegen lehet a belvárosban, mivel nagyon jó logisztikával kell rendelkezni egy étteremnek ahhoz, hogy nap, mint nap a maxot nyújthassák.
A valódi amerikai hamburger ízvilága, textúrája egy európai száj számára annyira ismeretlen, hogy amikor túl vagy a Simon’s Burger első harapásán, csak annyit kérdezel: mit ettem én eddig hamburger címszó alatt?